School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 03_020

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 03_020

1. Síol coirce 'seadh mise. Táim istigh i mála mór leathan agus na mílte gráinníní eile i n-aoinfheacht liom. Tá mo croidhe briste ag cuimhneamh ar na laethannta bréagha a bhíodh agam. Tá na laethannta aoibhne sin imthighthe agus ní thiocfaidh siad arís go deo.
    Sean-duine buidhe, rocach atá ionnam anois acht bhí mé óg, glas úr lá de'm shaoghal. Ar éigin tá me indhon boghadh anois acht bhínn ag lúbadh 's ag rinnce ar bhárr na déise uair amháin. Fairíor géár, d'imthigh na laethannta sin mar " ní maireann aon rud ach seal ".
    Chonnaic me teas agus báisteach, mhothuigh mé an t-Earrach ag imtheacht agus an Samhradh ag teacht agus
    Caitlín Ní Ging