School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mayo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 12_061

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 12_061

1. (continued from previous page)
    (deanta) aige do thóg sé a chasóig agus rith sé amach as an mhoinfhéir chomh tapaidh le giarriadh. Nuair abhí an fear eile críóchnaighthe d'féac sé thart go bhfeicfeadh sé cá raibh Pádhraig ach ní raibh a tásg ná a tuairisg le fághail. Deirtear go mbainfeadh an fear seo acra féír gach lá.
  2. Sin é ana céád trí lá de mhí an Aíbreán agus deirtear go raibh sean bhó ann fadó agus ceap sí dá mhairbeócadh sí go dtí an céad lá d'Aíbreán go mbéadh sí sábáilte, acht fuair an Aibreán trí laethe o Aíbreán agus do marbhuigeadh an tsean bhó.
    Síghle Ní hAodha