School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mayo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 03_021

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 03_021

1. (continued from previous page)
    annsin mhothuigh mé an Samhradh ag imtheacht agus an Fóghmhar ag teacht. Lá amháin tháinig fear a raibh speal aige. Bhain sé an gas agus thuit an gas agus thuit mise leis. Fágadh annsin ar an dtalamh mé go dtí an tráthnóna agus annsin cuireadh i stúca mé. B'éigean dom fanacht annsin ar feadh trí seachtmhane agus i ndeire na h-aimsire sin bhí mé scargtha tuartha. Tugadh isteach chun na h-iothlann mé agus cuireadh i stáca mé.
    Lá amháin tháinig fear agus suíste agus thug sé léasadh maith d'om. Bhí mé brúighthe tinn agus ní raibh mé indhon suidh síos. Cuireadh isteach san mála mé agus bhí an oiread gráinniní ann gur bheag nár phlúcadh mé. Oidhche amháin nuair a bhí mé in mo chodhladh tháinig luch agus d'ith sé cuid díom. Tá mé sa leabaidh ó shoin agus sílim fhéin go bhfuil mó ré beagnach caithte.
    GO MAITH!
    Caitlín Ní Ging