School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 06_015

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 06_015

1. cuireann muid fataí gach blian le díol agus le ith. 'Sé m'athair a ullmhuigheann an talamh 'na gcóir. Cuireann muid aoileach ar sul a ndeintear iad do bhreacadh. Drilleanna is mo a ndeineann muid ach deineann muid iomaraí corr-uair. Leis an treabh a deineann muid na drilleanna. Ní raibh aon tracht ar céacht san áit go dtí le gairid agus céachtaí iarainn amach agus dhéanfadh siad an talamh a romhar. Ceannuigheann siad na lóigheanna sa mbaile mór.
    Ghearreann mo mháthair na sciolláin agus deineann muid -me iad do chur. Deineann muid na fagálacha do dhúnadh nuair a bhíonns na fataí curtha. Cabhruigh na mnáibh le chéile ag gearradh na sciolláin. Deineann muid na fataí da bhreacadh ar dtús agus annsin cuirtear aith-tré leo. Nuair
    Eibhlín Ní Ging
    Mícheál Mac Ging