School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 04_055

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 04_055

CEARTÚ
    Rith sí chun a h-athar chun é a phógadh. Ag cosaint an (?). Go rabhtas ag iarraidhé d'fhághail. "Ráth an Óir" a tugtar air. Uathbhásach, uathbhásach. Straínséar, straínséar.
  2. Bíonn an aimsear go dona san geimhreadh agus bíonn na ndaoine ag imirt go leór cluichí. Téigheann siad ar áirneáin go dí teach áirithe agus bíonn siad ag imirt cárdaí. Sé an cluiche is coitcheann a bhíonns ghá imirt acu ná "cúíg is fiche." Tagann sean-bhean ar cuairt chugainn agus bíonn sí ag innseacht go leor sgéalta i dtaobh sídheóga agus taidhbhsí. Cuir-
    (Ní baineann sé seo leis an béal oideas)
    Eibhlín Ní Ging