School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. (continued from previous page)
    Thug sé an chuid eile de'n airgead ag an ngabha agús annsin d'imthigh an marcach abhaile agus chúaidh an gabha ar a bhealach.
    Chúaidh an gabha isteach í dtheach in-a raibh fear tínn agus ní raibh aon dochtúir sa domhain in-ann a léigheasú. Cúaidh an gabha isteach san seómra fúair sé pota uisge, pláta agus sgían. Bhain sé an ceann de'n fhír. Chuír sé isteach sa bphota uisge é, agus thóig sé amach é agus chuír sé leis an gcolann é acht níor léim an duine amach. Bhí sé í gcrúadh-cás annsin. Chúala sé bualadh ag an doras agus d'fhosgail sé é agus cé a bhí ann acht an marcach. "Ó is tú an fear céadhna atá ag teastáil uaim" adeir an gabha ghá leigint isteach. Shocrúigh an marcach an cheann ar an gcolann agus d'éirigh an duine go maith agus cúaidh an gabha ar a bhealach agus fúair sé go leór airgid ó na daoíne faoí'n léigheas a thug sé fhear bocht. Bhí sé ag tabhairt cuíd dé do'n marcach acht ní glacad seisean é. "Ní glacfaidhe mé" ar seisean
    AT0753: Christ and the Smith
    Micheál Mac Énrí