School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. Bhiodh go leor leigheasanna ag ná daoine fado ar Tinneas Cinn ceangailtí piosa tead thart air an ceann agus d'imtigeadh an tinneas cinn. Biodh leigeas eile aca cuireadh siad uiscefuar anuas air an gceann agus d'imtigeadh an pian annsin. Tomaistear an ceann le snáthaidh figeadora comh mait. Dhéanfad siad ortha thomhasiad siad an ceann, dearad siad paidreaca agus annsin d'imtigeadh an tinneas cinn.
    Ceangailtí píosa ribín thart ar an gceann. Binneog an t-ainm a bhiodh ar an bpiosa ribín sin. Uaireannta eile gheibhtí téad dubh agus tomhasiad siad an ceann agus cuirtí comhartha ná croise trí h-uaire ar an nghruaig agus d'imtigeadh an tinneas cinn.