School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

phunt do na crocadóirí agus níor crochadh í. Thug sé an inghín go Lonndan in-aice leis fhein.
    Núair a theastuígh síoda uaidhe arís chúaidh sé go dtí an Spáinn agus chuir sí litir leis go dtí a h-athaír. Chuir sé aimhsír ar dhá shíot-máoir agus chúaidh sé leó go pállas an ríogh agus thug an litir dó. Dúbhairt an rí go gcáitheadh sé a inghin a thabhairt arais arís agus dá mbha bhréug litir é go gcailleadh an fear a chloígeann.
    "Má thugann tú mo ingin cugamsa bhéarfhaidh mé dhuit í le posadh". "Bearfad" arsa an fear ma tugann tú séirbhís luínge le h-agaidh na h-ocáide. Chúaidheadar amach ar an bfhaírrge agus annsin rinne fuireann na luinge iarracht le na bháthadh. Chuir siad mála gainimh faoí na muínneal agus cháith síad amach é acht ní raibh an mailín sáthach trom le na thabhairt go h-íochtar na fairrge.
    AT0505: Dead Man as Helper
    Brighid Ní Gallachobhair