School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

sé braon as an mbuidéal de na cosaibh agus d'eirig an capall chómh beó bríoghmhar is a bhí aríamh.
    Ní raibh ag gabha an tsuic acht capall amháin. Lá thar na bhárach thug sé leis é go dtí an cheárdcha agus rinne sé aithris ar obair a rinne an strainsear. Níor fhéad sé a chapall a dhéanamh beó aris agus thosuigh sé ag caoineadh. Tháinig an strainséar agus rinne sé an capall chómh beó aigeanta is bhí sé aríamh.
    "Bhail" arsa an strainséar "má thagann tú liom ar feád blíadhna deanfaidh mé an gabha is feárr in Eirinn díot."
    "Tá mé sásta" arsa gabha an tsuic agus gaibh siad chómh fada le ceárdchain in-aice na Sionainne agus bhí dhá ghaba dhéag ag obair ann. Annsin dúbhairt an strainséar leis a dul isteach agus a chúl a chuir le balla. Rinne sé sin agus d'fhiafruigh na daoine a bhí istigh de.
    "A bfhaca tú obair mar sin aríamh. Connaiceas agus céad uair ní b'fearr. Tá fear
    AT0325: The Magician and his Pupil