School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_021

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_021

1. (continued from previous page)
    na sluaighthe ag teacht is gearr gur thosuigh an troid thosuigh mac Ríg Éireann ag marbhuigh gur maruigh sé ar fad iad. Sín sé síar agus cuir sé corp le gach taobh leis agus as a cionn is gearr mionnan gabair ag teacht ag tumadh a driobal i mbairle uisge agus ghá creathach ar mairibh agus d'éirigh gac duine acha chomh slán is bhí sé ariamh Thosuigh mac an Rig ag marbhadh aríst no gur marbhad sé ar fhad iad agus annsin d'ionsuide sé an mionnan agus is mo an t-antró fuair sé an mionnan a mharbhuigh ná na fir. Sín sé síar ar cram a droma ag cuir se corp ar gac taobh
    Séamus Ó Gráinne