School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 05_045

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 05_045

1. Bhi fear ann fadó agus fuair sé pursh airgid ar an mbothar. Nuair a tháinic sé abhaile thug sé dhá bhean é. Chuir sí ar sgoil lár na bháireac é. Dubhairt sé nuair a tháinic sé abhaile nach dtiocfadh sé ar sgóil níos mo mar go raibh na páiste ag tarraingh a chúl. Faoi cheánn seachtmhaine tháinic fear ar lorg an airgid. D'fiafhruigh an fear dhá bhean cá raibh an pursh airgidh thug sé dí an lá céadna. Ce'n pursh a dubhairt an bhean. An pursh a thug mé dhuit an lá a bhí me ar sgoil. Ó muise má sin é an lá a fuair tú é go bhfoire dia ort fhéin agus ar do pursh and d'imtigh an fear.
    Siúbhán Ní Chúláin