Scoil: Clochar na Trócaire, Carn Domhnaigh (uimhir rolla 16821)

Baile Bhloscaidh, Co. Dhún na nGall
An tSr. M. Beirín Ní Bhaoighill

Ar an leathanach seo

1. Cluiche a imirtear taobh istigh is eadh é seo. Seasann páiste amháin, i ngach cúinne agus seasann páiste i lár an t-seomra. Labhrann na páistí áta 'sna cúinní agus deireann siad "A phuisín, a phuisín tá ocras orm." Annsin ritheann siad i dtreó a chéile ag iarraidh áiteacha a mhabairtrig an pháiste atá i lár an t-seomra gnidheann iarracht ar dhul isteach i gcúinne oigintheacht. Bíonn ar an pháiste atá fágtha gan cúinne seasamh ann - bíonn uirthí- sin fanacht i lár an t-seomra. Leantar ar aghaidh mar shin agus an pháiste atá glic géarcúiseach, is annamh a bhíos sí i lár an tseomra.
    Fuairthas eolas ar an cluithchí seo an fhaithche na h-Imeartha.