School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    Seán Ó Fiannachta ó Cillaroth ag teacht abhaile ón nDainghean lá aonaig. Bhí sé tímcheall a h-aon a chlog san oidhche agus bhí sé ar meisge agus thosnuig sé ag amhrán. Nuair a bhí sé tímcheall trí míle ó na tig féin cualaid sé glór taobh thíar do sa cairt. D'iompuigh sé siar acht ní tháinig aon eagla air. Annsan tháinig an rud taobh amuigh fé phus an capall agus cad a bheadh ann acht gadhar a bhí cómh mór le beithidheach. Bhí sé cun léime isteach sa cairt chun é d'ithe mara mbeadh go raibh maide ina láimh aige.
    Siobhán Ní Loinghsigh, Baile an Góilín, Dainghean.
    Thug Bríghid Ní Cíomháin, Baile an Góilín, Dainghean di é.
  2. Sgéal Grinn
    Mór-cuid bliadhnta ó shoin do cuaidh máighistir sgoile go dtí an Dainghean le le ranng buachaillí go gcuirfeadh an t-Easbog fé láimh Easbog iad. Tháinig an Sagart cúcha cun iad a ceistiúghadh sa Teagasc Críostuidhe. D'fhiafruig sé do dhuine dos na buachaillí
    Máighréad Ní Shéaghdha
    An Baile Mór, Co. Kerry