School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    déanfá ceithre tuigí a thárnáil ar dhá phíosa adhmaid. Annsan cuirfá bairilín bán air agus bheadh an capall déanta.
    2. Cipín a lasadh sa teine agus birín beó, birín marbh, agus má gheibheann mo bhirín bás idir do dhá láimh beidh an trom, trom ort. An duine go raghadh sé amach air a bheith ag magadh fé.
    3. Cúpla bosca a dhéanamh de pháipéar agus pingin a chuir isteach ann agus é dh'fiafrúghadh do gach duine ciaca bosca ina raibh an pingin agus an duine a bheadh ceart, an pingin a thabhairt do.
    4.Trí ciorcail a táirnach ar an dtalamh agus a bheith ag caitheamh pinginí isteach ann agus an duine go mbeadh an cuid is mó pingini istig aige geobhadh sé cúpla pingin.