School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    tugtar an meadar do chun cúpla casadh do a thabhairt do le h-eagla go ndéanfaí é coiriú. Ar feadh uair a cluig a bhítear á dhéanamh. Le n-ár lámha a dheinimíd é chur ag imtheacht. Na cosa a tugtar ar an rud a bhíonn againn á casadh tímcheall. Bhí fear ann fadó agus tháinig sé isteach le linn duine a bheith ag déanamh cuiginne agus níor thóg sé aon cas don meidir agus dá mbeidís ag iarraidh í bhriseadh ó shoin ní fhéadfaidís é bhriseadh in aon chor. Tá leigheas ag bainnt leis an mbláthaighe. Deirtear dá mbeadh an mbríteanach ort, deirtear dá ndéanfá an bláthach do bheirbhiúghadh agus é thabhairt le n-ól don nduine agus go ndéanfadh sé é leigheas. Le n-ár lámha a thógaimíd amach an t-ím. Tugiamíd chuid don mbláthach dos na gamhna. Cuirimíd a thuille de i gcíste agus deinimís a thuille do a dhíol. Tá an bláthach ana mhaith dá mbeadh sgórnach tinn agat, é bheirbhiúghadh agus é cimilt dod' sgórnach. 'Sé an slíghe go mbeadh fíos agat
    Eóghan Ó Fiannachta
    An Baile Mór, Co. Kerry