School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    eirbeall lastiar. Bhí fear i mBaile an Góilín agus rug sé ar mhadra ruadh. Thug sé leis é chun go ndéanfadh sé peata dho. Aon lá amháin chuaidh sé go dtí an Dainghean agus cheannaig sé peidhre nuadh bróg. Thug sé leis abhaile iad. Suidh sé síos in aice na teine chun iad do chur air. Rug an madra ruadh ortha agus chaith isteach sa teine iad. An fhaid a bhí an fear ag tógaint na mbróg bhí an madra ruadh imthighthe an doras amach agus ní bhfuarthas ó shoin é. Aon uair amháin theastuig ón madra ruadh dul isteach ins na Bloscaodí. Shín sé siar ar thrágh Fionntrágha agus leig sé air bheith marbh. Tháinig bád a bhí ag dul in oileán in aice leis. Chaith duine aca isteach sa bhád é. Nuair a shroiseadar an t-oileán thángadar amach agus d'fágadar an madra ruadh sa bhád agus do chuadar féin isteach i dtig. An fhaid a bhíodar istig bhí an t-oileán
    AT0033: The Fox Plays Dead and is Thrown out of the Pit and Escapes
    Mícheál Ó Fiannachta