School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 07_005

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 07_005

1. Béaloideas (continued)

(continued from previous page)
    sé an greim a bhaint as agus rug an bheirt ar a chéile ins an leabaidh. Bhí siad ag troid agus ag marbhad a chéile nó gur thuit siad ar an urlár. "Beannacht leat" ars an fear "tá mise réidh leis an saoghal seo". "Go Soirbhighe Dia dhuit ars an tailliúr "is dona an duine fhú bheit in aon áit."
    Dimthigh an fear suas an staighre agus an cónra ar a dhruim. Ní raibh ag teacht na trí fir ná an fear a bhí sa gcónra ón lá sin go dtí an lá seo. Thainig an máighistir go dtí an doras agus bhain sé an glas dhe. "Bhfuil tú beó," ars an fear leis an tailliúr. "Tá mé beo"
    Pól Ó Buachacháin
    Máirtín Ó Ceóinín