School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 11_050

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 11_050

1. Sé ainm an bhaile seo Sruthar agus tá sé i mbarúntacht Cille Meadhon. Tá 46 tighthe ann anois acht bhí 3 uaire níos mó ná sin ann fadó. Níl aon sloinne ann gur feidir a rádh go bfuil sé níos coitcianta na sloinne eile. Tá cuid mhaith sean daoine ann. Seo iad a n-ainmeacha. Bean Uí Déaghdha Bean Uí h-Uiginn. Tá fothraigh tighthe i Sruthar. Théigeadh daoine go Mericá as an áit. Níl an baile in amhrán ar biith. Talamh maith atá thart ar an áit seo. Tá locha agus aibhne thart freisin. Bhí cáth ag an abainn lá amháin agus ag deireadh an catha bhí an t-uisge dearg lé fuil. Tóg siad Sruth Fola air acht cuir siad
    Shrule, Co. Mayo
    Brian Ó Teadair