School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_010

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_010

1. Bhí fear ann uair amháin agus gadaidhe a bhí ann. Bhí sé in ann aon rud a ghoid i ngan fhios do na daoine. Dhéarfadh na daoine airgead dhó dá múinfeadh sé na buachaillí óga an bhealach ceart le goid. Bhéarfadh sé na buachaillí amach leis annsin agus mhúinfeadh sé iad. Bhí fear ann agus ba mhaith leis a mach a bheith in a ghadaidhe. Thug se airgead d'on gadaidhe le na mhac a mhúineadh agus thug an gadaidhe an buachaill óg amach leis oidhche amháin le rud éicint a ghoid chasadar ar fhear ar an mbóthar agus bhí caorigh aige fáth nach goidfeadh sé na caorigh sin agus dubhairt sé leis ná bí ag caint mar sin". Dubhairt an
    Seaghán Óg Ó Gabháin
    Cloonbanaun, Co. Mayo