School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 07_006

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 07_006

1. Béaloideas (continued)

(continued from previous page)
    ar seisean "fuair mé (an) droch oidhche aréir." Bhéarfaidh mé an rud céadna dhuit má fhanfhaidh tú oidhche eile ann" D'fhan an táillíur oidhche eile ann agus ní fhaca sé rud ar bith ann, Dinnis se don fhear nach raibh rud ar bith ag corruighe ins ann gcaisleán. Bhéafaidh mé an rud céadhna dhuit má fhanfaidh tú oidhche eile an liomsa. D'fan an táilliúr agus an fear an oidhche ann. Nuair a dhúisigh an tailliúr ar maidin d'íoc an fear é agus amach ar an mbóthar leis mar an céad lá ariamh agus níl fhios agam céard a tárla do.
    Pól Ó Buachacháin
    Máirtín Ó Ceóinín