School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 10_009

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 10_009

1. Bhí sean-tighthe i Sruthar fadó. Oidhche na gaoithe moire bhí faitcíos mór ar na faoinw acht d'éirigh an stuirm níos laige ag a dó dhéag a chlog agus annsin thosaigh an ghaoth mór. Thuit ceann sean-tighe isteach ar dtús acht ní raibh aon duine in-a chomhnaidha ann. Bhí gach duine san mbaile ag guidhe acht daoine a bhí i ndá theach Thuit ceann tighe amháin isteacg acht níor mharbhuigheadh aon duine. Tháinig an bháiseah isteach sa gceann sin. Sean-bhean aháin a bhí in a comhnaidhe sa gceann eile agus dhúsaigh sí. Chonnaic sé an ceann ag éirghe suas ins an aer agus thuit sé síos uirre acht níor mhatbhuigheadh í. Fuair sé bás leis an ngeit
    Micheál Ó Maoilmhichil
    Tomás Ó Martán