Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 07_004

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 07_004

1. Béaloideas (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    oidhche tháinig trúir fir agus cónra aca anuas an staighre. D'fágadar an cónra in aice leis an táilliúr agus níor labharadar focal ar bith leis. Chuadar suas an staighre arís annsin. Dubhairt an táilliúr go bhfeicfeadh sé céard a bhí sa gcónra agus d'fhosgail sé é. Bhí fear ins an gcónra agus bhí féasóg air. Bhí sé cómh fuar leis an leic-oidhre agus thóg sé suas é agus dubhairt sé go dteithfeadh sé é leis an teine. Ní raibh se in ann é a theitheadh agus chuir sé sa leabaidh é. Bhain an fear an fhéasóg uaidh annsin agus fuair se ghreim fiacla as gualann an táilliúra. "Ná déan e sin" ars an táilliúr. D'iarr
    Pól Ó Buachacháin
    Máirtín Ó Ceóinín