Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 07_029

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 07_029

Ar an leathanach seo

1. Tá a lán pisreóga ag muintir na h-áite seo agus creideann cuid de na daoine iad agus cleachtuigheann siad iad go fóill. Mar shompla creideann siad nach ceart aon obair nua a thosnú ar lá na leanbh acht go mbíonn an t-ádh ar an obair a thos-uightear ar Dia h-aoine. Má bhíonn doine gá bpósadh deirtear go mbíonn an t-ádh ortha má phósann siad ar dia ceadaoin no ar dia satharn acht go mbíonn mí- adh ortha má phósann siad ar Dia Céadaoin no ar Dia Satharn acht go mbíonn mí-adh ortha má phósann siad ar aon lá eile sa t-seachtmhain. Deirtear go mbíonn mí-ádh ar na daoine a postar i
    Pól Ó Buachacháin