Scoil: Shrule (uimhir rolla 7795/7796)

Sruthair, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 06_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0038C, Leathanach 06_016

Ar an leathanach seo

1. Tá cnoch na beannuighthe ins an taobh thoir de Sruthar. Tá sé in aice leis an roilig. Bhí séipéal ann uair amhain agus nuair a bhí naomh Pádhraigh ag teacht go Connachta an dara uair léigh se Aifreann ann agus bheannuigh sé an áit thart ar an seipéal. Tá an t-ainm sin ann ó shoin.
    Tomás Ó Cnámhtáin
    Fireann
  2. There is an old road at Kinlough. It was made the time of the famin and the pay each man got in the evening was a big plate of Indian meal. The women also worked at this road but they did not get as big a pay as the men. the only got three quarters of a plate. Every man who had children got two plates of meal They made about half a mile of this