School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 10_013

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 10_013

1. Bhíodh na daoine tuairim is deich mbliadhna d'aois san tsean-aimsear nuair a cchaithidí bróga. Níl aon trácht faoi duine ar bith nár chaith bróga ariamh. Is gnáthach le páistí na h-áite seo dul gan bróga tamaill d'en bliadhain. Cuireann chuid de na daoine an t-uisce in-a nighthear cosa i bpota mar deirtear go dtógann sé amach dealga. Ní déantar bróga san áit seo anois acht deisighthear bróga ann. Caithtí bróga bonn ádhmaid annseo fadó agus déantaí annseo freisin iad. Leasuightí leathar annseo fadó acht ní leasuightear annseo anois e. Cuirtí piosaí de sheithe anmhidhthe timcheall na gcos
    Micheál Ó Maoilmhichil
    Tomás Mac Donnchadha