School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_022

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_022

1. (continued from previous page)
    agus bíonn cosamhlacht an Earraigh air. Tosnuigheann na h-éanlaith ag seinn agus ag déanamh nead. Briseann na nóiníní aníos tríd an talamh agus bíonn na daoine ag leasú na bpáirceanna le cur.
  2. Aonú lá déag de mí Aibreán 1938.
    Scéalta Barúla ag mo athair ag baile. Lá amháin sa Samhradh ghoid sé píosa go cáca as teach. Bhí píosa amháin beag agus bhí an píosa eile mór agus ní raibh píos ag an cait. Conas a roinnfeadh siad iad. Ar deireadh chuala moncaig iad agus chuaigh sé go dtí iad. “Cé atá arraí mar sin?” a deir an moncaigh leo. Is amhlaidh a deir na cait “nach féidir linn na píosaí sin a roinnt” “ Roinnfidh mise iad a deir an moncaig agus bain sé píosa mór agus d’ith sé é i gcaoi go raibh an píosa
    Sala Ní Fhlaithbheartaigh