School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_039

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_039

1. (continued from previous page)
    dul anois agus bhí cloch da mbille ar an gClaidhe ar taobh eile díobh agus cas siad abaile arís agus an faithchíos agus mabuighthe an triúr aca"
  2. Bí sean-fear agus sean bean ins an Oileán seó fadó. Oidhche amháin chuaidh an bheirt ag bailiú feamainne. Cuir siad an srathar ar an gcapall agus chuaid siad ag an gCaladh Móir. Ní rachfad an sean-fear soir léis an bfaimainn gan an tseanbeain a bheith in ein-feacht léis. Racfadh an sean bean soír í féin ach ní fhanfadh an sean fhear san gcladach bí sé chomh faitteach sín. Mar sín chuaidh an beirt achu soir. Nuair a bhí siad soir ag an róidín an Balla Mhóir, leag an capall an fheamhainn, bainneadh gheit aiste. Chonnaic siad fir ins an róidin agus rith
    Pádraic Ó Conghaile
    Ceathrú an Lisín, Co. Galway