School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_042

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_042

1. Bhí fear agus bean ann fadó agus bhí siad an saidhbhir ar fadh. Chuaidh an bean aon lá amáin go dtí ait a raibh siopa mór. Chuaidh sí isteach sá siopa agus cheannuigh sí cotá agus péire bróg dhí féin agus cheannuigh sí caipin dhá fear. D'imthigh sí abaile annsin. Bhí fear isthigh rompa nuair a thainigh sí. D'fiafuigh an fear dhí ar thug sí an caipin aige. Dubhairt an bean gur thug dó. Thúg sí do é annsin agus do chuir sé ar é. Dubhairt an fear leis an mbean go raibh sé go deas. Cuaidh siad amach ag siubhal doibh fein. Ní raib siad i bfad amuigh go dtháinig siad isteach arist nuair a chonnaich siad an doras ar oscailt. Tháinig faithcíos ar an mbeirt aca. Dubhairt an bean leis an bféar
    Máire Ní Chongaile
    Ceathrú an Lisín, Co. Galway