School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_024

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_024

1. Tá dhá reilig san oileán. Is iad na h-ainmneacha atá ortha ná Teampall Cheanannach agus An Sean Teampull. Tá teampull Cheanannach suidhte ar thaobh do laimhe clé ag déanamh anoir ar Bhaile an Mhóchair. Tá an Sean Teampull suidhte thíos ar an Muirbheach istigh i bpairc cothrom. Cuirtear daoine i dteampull Cheanannach ach ní chuirtear aon duine sa Sean Teampull anois. Tá cuma chearnógach ar Theampull Cheanannach agus tá leacracha agus mataí? ins an Sean Teampull agus mar sin tá cuma chruinn uirrí. Tá fothrach istigh i dTeampull Cheanannach agus ní chuirtear aon daoine istigh ann. Tá cuma leibhéalta uirri. Tá crann ......... ag fás istigh sa bhfothrach. Tá croiseanna os cionn daoine atá curtha istigh inntí. Cuirtear na leanbhaí nach mbíonn baistighe ar 'Chreig na Leanbh'.
    Brighid Ní Concanon
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway