School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_032

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_032

3adh Deireadh Foghmhair 1938
    Bhí strainseirí uair ins an Oiléan seó agus tá tobar thiar ag an séipeal nua ar dtugtar "Tobar Chinn Deirge". Tobar beannaígtheatha ann agus thug na straintearí uisce as an tobar agus cuir siad sios ins na fataí éagus nior bhruith na fataí chor ar bith agus cuir siad uisce eile bhfuata agus bhruth siad annsin.
  2. Bhiodac na daoine ag tabairt turais timhceall an Oileainn fadó. Bídís gan bhrog gan stocha agus ins an oidhche a bhidís dhá thabhairt, bhí beirt ag tabhairt an turais oidhche agus chonnaic siad beirt ag siubhal rómpa agus tháinig eagla orra . Seas an bheirt a bhí ag siúbhal rompa agus tháínigh an bheirt eile suas leobh beirt a bhí imthigthe de'n tsaogal
    Seán Mac Dhonnchadha
    Ceathrú an Lisín, Co. Galway