School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway

A chara, ba mhaith liom dá dtiocfá ag tae tráthnóna Dia Domhnaigh seo chugainn.

beid an spóirt againn má thagann tú.
    Mise do chara dhíl,
    Micil Ó Meachair.
  2. Chuaidh trúir iasgairí óga amach ag iasgac lá as an Oileán. Daóine oga a bhí ionta agus ní raibh mórán eólas ar an bhfairrge aca. Bhí an lá go breágh agus bhí ag eirghe leó go breágh ag marbú iasg. I lár an laé tháinig coma garbh ar an aer acht níor chorraigh síad mar shíl síad nach raib baol orra. Acht thosuigh an ghaoth ag séidead go láidir agus b'éigin doibh teacht annsin agus is aréigin a rinne síad an cladach bhí sé chom garbh sin. Dubhairt síad nach dtiocfad síad amach arís gan duine eólasach a bheith inéinfheachth leó.