School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_009

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_009

1. (continued from previous page)
    ann. Acht tháinig an t-athair arís aige agus dubhairt an mac "nár thaghadh tú slán arís nuair fhiachas tú leis" Thosuigh an t-athair ag béiceadh agus dubairt sé nach dtiocfhadh sé go deó arís dá dtóigceach sé an eascaine sin dó agus dubhairt an mac leis go
  2. Bhí beitideach mhóir millteach ag imteacht sa bfarrge fado. Bhí dá adrairch mór air agus dath dearg. Bíodach sé istig imbéal na slipe. Biodach na daoine ag baint fuil as le clóca agu le rudaí eile. Ba gránna an beitidteac é cuireadh sé cuma olch air féin nuair a feiceadh sé na daóine biodac sé ag búiraighil [?]freisin biodac na daoine dá rád gur e an diabal a bhí ann biodach faoitcíos ar na daoine roimhe sá deireadh d'imthig sé b-farrge mhóir agus ní facha aoinne o soín e.
    Seán Ó Congaile