School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_038

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_038

1. 3adh Deireadh-Foghmhair 1938
    Sgéal
    Bhí fear agus bean ann aon uair amháin. Bhíodh siad ag obair go han-maith. Aon oidhche amháin cuaidh an bhean ag an tobar. Nuair a bhí sí ag dul amach an doras casadh sideóga dhí. D'fiafruigh ná sideóga dhí cá raibh sí ag dul. Dubairt sí leo gur ag an tobar a bhí sí ag dul. Cuadar isteach sá teach annsin. D'imthigh an bhean annsin ag an tobar uatha. Ag teacht o'n tobar dhí casadh fear dhí ar an mbóthair. D'fiafruigh an fear dhí a casadh ná sideóga dí. Dubhairt sí leis go raibh siad sá teach agus go raibh siad ag sniomh olanna dhí. Dubhairt an fear leí a rat leis ná sideóga go raibh cnoch-meadh rí lasaidh agus annsin dubhairt sí leo é. Agus d'imtigheadar annsin. Marach annsin beath an fear agus an bean marbhu aca.
    Máire Ní Chongaile
    Máire Ní Chongaile