School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    thaoibh de'n teine agus d'iarr sí ar Choindeal suidhe ar an taoibh eile. Bhain sí an fáinne de n-a méir agus sín sí chuige é ach lig sí de'n fainne tuitim sa ghríosaigh. Nuair a chonnaic Coindeal seo rinne sé péire builg do féin agus thoisigh sé a shéideadh. Nuair a bhi an fáinne choir a bheith nochtuighthe aige rinne an fainne criocard do fein agus chuaidh isteach i bpoll an bhac. NUair a chonnaic an Coindeal seo rinne sé gé do féin agus chuaidh a phiocadh na gcriocard. Le sin féin thiompuigh an criocard i n-a mhadadh ruadh, chuir sé amach a cheann agus bhain an chloigeann do'n ghé agus chuir sin deireadh leis an Choindeal.
    Thiompuigh an buachaill i n-a chruth féin agus d'imthigh sé abhaile. Fuair sé a athair annsin roimhe agus na trí chéad punnt leis. Bhi luthghair mhór ar an athair roimhe ach ca bith luthghair a bhi ar an athair bhi a dha oiread luthghaire ar an mháthair no shíl sí nach bhfeicfeadh sí aon amarc
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Meadhbh Nic Shuibhne