School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    marbh ag éirge beo. Níor fhan duine aca i mbun an duine eile agus d'imthigh siad ins na ruaidh-reatha agus d'fhág an bheóir agus an t-airgead i n-a ndiaidh ag an bheirt fhear a bhi a'briseadh a gcroidhe a gáiridhe fútha.
  2. Bhi breitheamh i mBaile-Átha-Cliath aon uair amháin dar b'ainm dó O'Dómhnaill agus tigeadh sé ar cuaird o am go h-am chuig cara do d'ithreabh chloinn Uí Bhaoighill na Rosann. Ba é an bealach a bhíodh leis anuas an beárnas atá idir an Clochan Liath agus Litir-Mhic-a-Bháird. Lá dá rabh sé ag teacht an bealach thríd an bheárnas bhuail sé isteach i dtig a'deánamh a sgíthiste agus chan fhuair sé roimhe annsin ach somachan de ghasur bheag bhratogach nach dtabhairfeá trí leithpíghní air
    Dómhnall O Dochartaigh
    Mín Doire, Co. Donegal