Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 06_044

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 06_044

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta agus bhí ceathrar chlann aige. Beirt gasún agus beirt cailiní a bhí acu. Bhíodh said ag troid gach lá. Bhíodh said ag troid gach lá. Bíodhh an-ghraín ag duine acu mar ar an dhuine eile. Ní raibh an bheirt chailiní ag troid ar chor ar bith mar na buachaillí. Ní bhíodh a fhios ag an athar ar cor ar bith fáth ar raibh said ag troid. Ar deireadh d’innis an t-athair don sagart é agus Dé Domhnaigh tar éis Aifrinn chonaic an sagart an t-athair agus an bheirt mhac. D’fhiaghraigh an sagart dóibh cén fáth a mbíonn agus dúirt duine ar gasún amháin a gháireadh rud éigin bíor ann agus go b’fhearr a bhíodh sé ag ceapa gurbh é an duine eile a dheineadh leis é agus dúirt an duine eile an rud céanna. Dubhairt an sagart leis an athair
    Micil Ó Fáthartaigh