Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe

(ar lean ón leathanach roimhe)
    beid an spóirt againn má thagann tú.
    Mise do chara dhíl,
    Micil Ó Meachair.
  2. Thuit sé isteach ins an abhainn dhuibh. Bhí an teach i lár na coille móire. Tá lampa ós cionn an bhuird bháin.
  3. Chuaidh trúir iasgairí óga amach ag iasgac lá as an Oileán. Daóine oga a bhí ionta agus ní raibh mórán eólas ar an bhfairrge aca. Bhí an lá go breágh agus bhí ag eirghe leó go breágh ag marbú iasg. I lár an laé tháinig coma garbh ar an aer acht níor chorraigh síad mar shíl síad nach raib baol orra. Acht thosuigh an ghaoth ag séidead go láidir agus b'éigin doibh teacht annsin agus is aréigin a rinne síad an cladach bhí sé chom garbh sin. Dubhairt síad nach dtiocfad síad amach arís gan duine eólasach a bheith inéinfheachth leó.