School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_035

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_035

1. Do bhí beirt driotáir ann fado agus bhí duine acu bocht agus bhí an duine eile saidibhir. Ach aon lá amáin cuimnigh sé ar plán. An lá a táinig na diaid marbuigh sé an bó a bhí aige agus diol sé a cuid feola agus fuair sé go leór sobarain urtha. Annsin bhí aonach ann an lá na diaidh agus tug sé leis an croiceann agus cuir cuid de na sobarain istigh ann. Táinig ceannuigteoiri go dtí é agus d'fiarfraige sé de cé meid a bead sé iarraid ar an gcroiceann dubairt an fear leis go ba fú go leór é agus nuair a craitead sé é gur dtuitead sobarean as. táinig go leór ceannuighteoiri annsin agus connaic siad an rud iongantach a tuith amach agus annsin tosnuig siad dá ceannach fuair sé go leór airgead air agus annsin nuair a tosnuig siad dá cráitead níor tuit aon sobareán as nuair a cuaidh an
    Anna Ní Fáthartaigh