Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 05_022

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 05_022

Ar an leathanach seo

1. Bhí triur fear ag iasgac oidhche san Earrac agus tháinig an oidhche garbh agus tháinig an triur i dtír i dtráig leitrigh go moch ar maidin go stopfadh an feóchan. Bhí an corrach thuas ar an tráig aca agus tháinig duine anuas an tráigh agus é gléasta in éadaig bhána agus thóig se na crangaí anios as an gcurrach agus d'imtigh sé leis sios go dtí "Áill ná Sidheog" agus chuaid se isteach san Áill. Faoí cheann tamall lean duine d'es ná fearraibh é. Nuair bhí sé faoí bhun an Áill thosuig daoine ag caitheamh chloca leis, agus béigin do dul sios go dtí an tráig arist agus dinnis sé dóibh ' chuile rud agus b'éigin dóibh an corrach a iomchor go dtí a h-áit féin ag an "slip". Annsin roinneadar an tiasg agus thugad
    Padraig Ó Fáthartaigh
    Ceathrú an Lisín, Co. na Gaillimhe