School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_018

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_018

1. (continued from previous page)
    Bhuail se air acht ní rinne sé aon dochar dó. Bhuail faithchíos é agus chuaidh sé abhaile agus marach chomh h-éascaidh is tháinig sé bheadh duine básuighthe leis ins an teach mar bhí bléas ar an teine agus cuid de chotaí na ngarsúin dhá dhogadh ag an teine

A Chara,
    Ba mhaith liom dhá dtiocfá go dtí an teach ar an séamhadh lá fichead de'n mhí le h-aghaidh tae. Beidh go leor rudaí deasa ceannuighthe agam dhuit, cácaí milse, milseáin, tae, ubhlaí, oráiste, feoil agus a lán rudaí eile. Ná tar go dtí an trí sa tráthnóna agus beidh an Fháilte romhat ar theacht dhuit, mar sin tar agus beidh an spóirt againn.
    Mise do chara dhil,
    Micil Ó Fáthartaigh