School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. Lurupóg Larapóg, buidhe leomhain, leomhan an phreabain, preabán siúlighe, suileach saic. Saic na meanach, gor na gcailleach, buille' beag ar bhárr mo shlaite siud isteach an phlaic beag.
    Uadh Dhómhnall O Cuirreáin, Sruthán, Gort-a-Choirce seo mar cualaidh mé féin é ins na Rosaibh.
    Lurapig a Larapóg, leonadh buidhe buidhe leomhain, leonad'n preabain, preaban suileach, suileach saic, saic na meill corageill, treas luth, luth ar loit, tá an phlaic ar bhárr na slaite, siúd amuigh an phlaic.
    leis an chluice seo a imirt shiudheadh na páistí i n-a gcearrcall agus agcosa sínte amach. Deireadh duine amháin aca an ramas ag bualadh coise indiaidh coise
    Dómhnall O Cuirreáin