School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 05_035

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 05_035

1. (continued from previous page)
    annsin go dtáinig sé go ceardia agus bhí a lán gabha óga ann agus dubhairt se lóbhtha cen fáth a raibh siad annsin agus dubhairt siad nach raibh luach uirlisí aca agus dubhairt sé go dtabharfadh sé luach uirlísí dhóibhb dá mbúaladh siad an máilín agus leag sé ar an inneóin é agus bhuail siad é agus dubhairt sé go raibh a saith búailte air agus leag se i gcoirnéal é. Tar eis tamaill d'éirigh fainne as an teine agus chuir se poll sa máilín agus thanig an diabhal amach agus leag sé an balla ag imtheacht leis. Chuaidh an fear go Flaitheas agus ní leigfeadh siad isteach é mar bhí cárdaí aige. Chuaidh se go h-Ifreann agus bhí faitchíos ar an diabhal roimhe. D'iomar sé féin agus
    Padhraig Ó Gionnáin
    Shrule, Co. Mayo