School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 01_009

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 01_009

1. (continued from previous page)
    is mé féin agus d'athair a buailfidh an dá chéad buile" bhuail an dá cheannport an dá chéad buile agus thosaigh an troid ar an bpuinnce. Bhíodar a bualadh a chéile agus cruinneas mór daoine ag féachaint orthú. Bhí cuid acú gonta agus cuid eile líonta le fuil. Nuair a bhí an troid críochnaithe thug gach duine a bia féin síos go orchaí an teach ósta agus bhíodar ag damhsa ansin nó go raibh sé in am an siopa a dhúnadh. Chuaigh gach duine a bhealach féin abhaile. Ar maidin lá ar na bharaí chuaibh an fear óg amach ar sliabh agus fuair sé capaill ann agus chuaigh sé go teach
    Languages
    Cristeoir Ó Buabheacháin