School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 10_010

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 10_010

1. Bhí bad ag fear san oileán fado agus cuaidh sé amach ag iascach lá amáin bhí an lá go breágh. Bhí an farrge go ciún amac ó deas do'n oileán a cuaidh siad. D'fán sé amuigh go trátmóna. Bí duine go leor aoin fecht leis sa bád Muair a bhí sé ag teacht abaile táinig calm orra agus cuiread isteach sa Croimhal iad agus is beag ná báithead iad acht d'éirigh leis na fir a beadh as an bás agus cuaidh siad soir dtí Mairtín Micil agus olád siad tae ann do bris an bád annsin táinig cuid i dtír sa bánta agus i Tráigh Leac' agus i gcladaig eile agus fuair daoine
    Seán Ó Congaile
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway