School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_034

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_034

1. 2adh Deireadh Foghmair 1938
    Bhí fear ann fado agus cuaidh sé soir ag an slip ag bailiúd feamuine agus thug síos sa bhualín é agus bhí siad dá bualladh le slata mara tarrauigt siad sios agus ansíos an bualán é agus bhí sé fliuch baidte. D'imtig na sideog annsin agus d'éirigh an fear. Cuaidh sé suas an slip agus nuair a bhí sé ag dúl siar ag Carcair Daibhi agus d'airig sé torann na idhiadh agus chonnac sé asal bhán ag dul isteac sa aill. Bhi an fear céadna agus aníos muirbheach Tráigh Leitreach agus d'airigh sé torann: Bhreatnuigh sé agus chonnac sé sideog inadiadh. Rith sé go tobar beag agus d'airig sé mada ag rith na diadh. Cuaid sé isteach sa teach agus dun sé an doras go daingin agus cuaidh sé a codladh agus nuair a d'éirigh sé ar maidin bhí an mada bástuge ag an doras.
    Seán Ó Conghaile
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway