School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_010

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_010

1. (continued from previous page)
    seacht d'uaire agus déarfá na paidreacha seó. An t-Ave Mariá, an paidir agus Glóir don Athair, gach uair a ghabhfá tú thairis. Bíonn seacht gclocha i na láimh ag gach duine a thugas an turas ar Thobar Chinn Dheirge. Uair amháin bhí Naomh Isleamáin ag ól dighe as an tobar agus nuair a chuaidh sé ar a dhá glúin ann d'fhág sé áit a dhá ghlúin agus áit a dhá láimh ann. Do thugh bean uisge as thobar Chinn Dheirge uair le chur i bhfataí acht níor bhruith na fataí agus dá mbeadh na fataí shíos ó shoin ní bhruithfeadh siad. Annsin ba eigin dí an t-uisge do bhaint asta agus uisge eile a chur síos i-na áit. Níl a fhíos agam ce'n chaoi a éirigh an thobar ar dtúis. Is é Naomh Isleamáin a luaidhtear leis an tobar. Níor chualaidh
    Dara Ó Conghaile