School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_032

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_032

1. (continued from previous page)
    suas agus bhreith ar chosa air. Tharraing siad anuas é agus thuit sé treasna ar an teine. Thóg an sidheog é. Rith sé siar sa seomra agus léigh sé anuas an fhuinneog agus léim amach. Chuaidh a stoca i bhfastód sa chlaidhe a bhí sé fein ag tógáil nuair a mharbhuigh sé an t-athair. Fuair sé deis teacht go hInis Meadhoin. Bhí sé 'na chomhnuidhe in teach annseo ar Bhaile na Creige leith bhliadha. Oidhche amháin bhí sé amuigh ar an sráid agus chonnaic sé an Garda ag teacht go dtí é. Rith sé go Tráigh Teach agus isteach sa uaimh. Lá na amhárach tháinig sé amach agus suas leis ar an aill. Chuaidh sé amach ó dheas. Bhí sé ann trí lá. Bhíodh sé ag ithe na slabhachan, lá chonnaic sé bád ag teacht. Chuaidh sé sa mbád agus amach leis go D'indil?
    Máire Ní Fhláithbheartaigh
    Ceathrú an Teampaill, Co. Galway