School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Bhí alán lucht siúbhail ann fadó ach níl puinn aca ag gabháil mór thímcheall anois mar tá an dlíghe taréis cosg a chur le lucht siúbhail ná beadh ag díol rudaí.
    Bhí fear siúbhail ann fadóagus "Faol" a b'ainim dom agus bhí sé ana láidir agus bhí sé pósta le bean ana bheag. Do bhíodh an bheirt aca ag léasadh a chéile agus ar maidin nuair éirighidís bhídís ag iarraidh muintreas a dhéanamh le na chéile ach do teipeadh ortha.
    Bhí fear siubhail eile ann agus "Barret na gCeirteach" ab ainim do. Bhí a lámha agus a chosa cam agus ní bhíodh sé ábaltha ar siúbhal inaonchor ach bhíodh sé istigh i gcairt an asail. Bhí sé pósta agus bhí inghean bhreágh aige agus bhídí ag bailiú ceirteacha
      1. people by social grouping
    Máire Ní Dhuinnín