School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Bhí triúir gaibhní am cheanntar-sa fadóagus nuair a bhíodh obair an lae déanta aca do théighidís ag sgoruigheacht chun a chéile. De mhuinntir Chuíll a b'eadh duine aca agus de Mhuinntir Chróinín a b'eadh an duine eile agus de mhuinntir Éaluighthe a b'eadh an tríomhadh fear.
    Aon oidhche amháin nuair a bhíodar ag sgruidheacht agus iad ag cainnt cois na teine féachaint cá rachaidís an chéad oidhche eile, isé an áit go ndubhradar go rachaidís ná ag déanamh cleamhnais. D'imthig an triúir aca agus athas an domhain ortha. De mhuinntir Chuíll a b'eadh an duine b'óige de's
    AT1363: Tale of the Cradle
    AT1544: The Man who Got a Night's Lodging