School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. Sgéal Grínn
    Do bhí beirt chailíní ann uair agus bhí íomhágha naomh Antoiní ag duine aca agus d'airig sí dá nguidhfheadh sí chun an naomh go solátharóchadh sé fear di. Bhíodh sí igchomhnuidhe ag guidhe cun an íomhágha ac níorbh ag guidhe inaonchor do phós sí sin. Annsan do tháing fearg ar an gcailín eile agus do chaith sí an íomhágha amach an fhuinneóg agus bhuail sí fear sa cheann leis agus thug sí isteach an fear agus thug sí aire do go dtí go raibh sé leighiste agus ansan do phós sé í. As san amach bhí meas aici ar an íomhágha.
    Máire Ní Dhuinnín Na Milíní.
    Fuaireas an sgéal seo thuas óm' sheana mháthair Síle Bean Uí Loinghsigh atá na cómhnuidhe ar Na Milíní Aos;65
    Máire Ní Dhuinnín
    Na Millíní, Co. Cork